A József Attila Lakótelepi SE Kick-box szakosztályának Point-Fighting csoportja
Jan. 11-én tartotta a minden évben megrendezésre kerülő évzáró és egyben évnyitó rendezvényét amely eseménynek, az idén is a békéscsabai Tréning Center adott helyet.
A rendezvényre a csapattagokat elkísérték a szülők és hozzátartozók is. Hiába az előzetes egyeztetés, sajnos néhányan nem tudtak jelen lenni a rendezvényen, vizsgaidőszakra és egyéb más elfoglaltságra hivatkozva…..
ami érthető, hiszen egy ilyen nagy taglétszámú csapatnál nehéz mindenki számára megfelelő időpontot találni még az ünneplésekre is. De mindezek ellenére a megjelentek létszáma így is meghaladta a hetven főt.
A jelenlévőket Debreczeni Dezső VI. Dan-os mester a csapat vezetője köszöntötte, majd beszédét az elmúlt év értékelésével kezdte.
Elmondta, hogy a Lakótelepi SE kick-box szakosztályán belül, a legnépesebb csoport a Debreczeni Team, ami stabilan tartja a több mint 80 fős létszámát, amivel az ország második legnagyobb Kick-Box csapata. Szó esett a csapat működtetéséhez szükséges anyagi háttér megteremtéséről amiben kiemelte Békéscsaba város önkormányzatának nélkülözhetetlen támogatását.
Egyúttal köszönetet mondott Szarvas Péter polgármester úrnak, és a város vezetőinek akik támogatásukkal teremtik meg a lehetőséget a kimagasló versenyeredmények eléréséhez, hisz az egyesület a város összes támogatását, hazai és a nemzetközi versenyeken váló részvételre fordítja.
Ezután mondott köszönetet a támogatóknak, edzőknek, segítőknek és a szülőknek akiknek erkölcsi és anyagi támogatása ennek a közösségnek a motorja, ami nélkül nem tudna működni a csapat. Majd szó esett a tavalyi év kemény munkával megszerzett eredményeiről, ami nagyon szép számokat mutat.
A Debreczeni Team versenyzői a 2019-es versenyszezonban
186 aranyérmet, 120 ezüstérmet és 105 bronzérmet szereztek, összesen 17 hazai, nemzetközi és kontinens viadalon.
Ezekért az eredményekért versenyzőink 10 országban jártak, több mint
15.000 km-t utaztak, 17 ! éjszakát töltöttek buszon. A heti 4-5 edzés mellett 3 edzőtáborban készültek az ősszel megrendezett Európa Bajnokságra és a törökországi felnőtt Világ Bajnokságra.
A mester megköszönte mindenki áldozatos munkáját és elmondta, hogy nagyon büszke a csapatára akik mindenhol legjobb tudásuk szerint álltak helyt és teljesítették az egy évvel ezelőtt kitűzött célokat. Ezután átadásra kerültek a csapat vándorkupái amiket az adott év legkiemelkedőbb eredménnyel rendelkező versenyzői kapnak akik 2019-ben Fördős Jázmin, Kozmann Mónika, Petró Lili, Viczián Roland, és Hídvégi Nándor voltak. Valamint a csapat Magyar Kick-Box Válogatottba és az Egyetemi Bajnokságba delegált tagjai is elismerésben részesültek.
A felemelő múltba tekintés után a 2020-as évben váró feladatokról, és lehetőségekről esett szó. Az egyik az óvodás csoport 2019-es újraindítása ami Rétlaki Renáta szakmai irányításával teremt biztos hátteret a csapat utánpótlásában. Ez azért is fontos mert a versenyző korúaknál is generáció váltás történik, hiszen a főiskolai és egyetemi tanulmányok sokszor más városba szólítják a csapat versenyzőit.
Szó esett arról is, hogy a Kick-boxot felvették az olimpia sportágak közé ami új kihívások de egyben új lehetőségek elé is állítja az egyesületet. Ezen belül az idén már Kick-Box Diák Olimpiát rendezhet az egyesületünk, aminek a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad majd otthont és az előre jelzések alapján nagy érdeklődésre tart számot. Célként lett kitűzve a minèl több versenyen való részvétel hiszen a ranglista pontok megszerzésén kívül ez szolgálja legjobban a felkészülés folyamatos kontrol alatt tartását, mert a világ csapatai is keményen dolgoznak és rohamléptekkel fejlődnek. És természetesen nem utolsó sorban került említésre a legfontosabb verseny az idei évben az ősszel megrendezésre kerülő Utánpótlás Kick-Box Világbajnokság ahova a Debreczeni Team a lehető legtöbb versenyzőt szeretné kvalifikálni és amire a felkészülés már elkezdődött.
Tehát a 2020-as év is zsúfolt lesz, rengeteg örömteli feladat elé állítja az egyesületet, a csapatot, az edzőket, versenyzőket és a szülőket is szögezte le Debreczeni Dezső.
A beszámolót vacsora, majd jó hangulatú, kötettlen beszélgetés követte.