25 Csillogó érem került Békéscsabára az idei szezon legnagyobb kick-box világkupájáról!
Június 15 – 18 között Budapesten a BOK Csarnokban rendezték meg a 28. Hungarian Kickboxing World Cup nevű kick-box versenyt, amelyet Európa három legnagyobb világkupája között tartanak számon amire az idei esztendőben minden várakozást felülmúlva, rekord létszámú nevezés érkezett. A világ 43 országából 333 egyesület, több mint 2200 sportolója az öszzes szabályrendszerben, 3647 nevezéssel vett részt a rangos megmérettetésen. A rendező Magyar Kick-box Szövetség a tőle megszokott módon sok munkával, nagy odafigyeléssel, a szövetségre és a sportágra jellemző gondos tervezéssel készült az idei szezon legnagyobb világversenyére. A Debreczeni Team versenyzői nagyon várták már a versenyt, hisz az idei zsúfolt versenyszezon utolsó magyar ranglista pontszerző versenye ahol még a szerzett pontokkal be lehet kerülni a magyar utánpótlás kick-box válogatotti keretbe. A csapat versenyzői célzottan készültek erre a rangadóra, ami volumenét tekintve főpróbája az augusztus végén megrendezésre kerülő egy hetes isztambuli Utánpótlás Európa Bajnokságnak. A csapat Debreczeni Dezső VI.Dan vezető edző irányításával Laurincz Boglárka és Opauszki Dávid I.Dan edzők segítségével mindhárom versenynapon érdekelt volt, ahol 39 versenyző több kategóriában is nevezett. Míg a pénteki napon a csapat versenyek és a “gyakorló” versenyzői kategóriák, addig a szombati napon az egyéni kor és súlycsoportban versenyzők mérhették össze tudásukat. A már megszokott szinvonalas bíráskodás, jól felkészült versenyzők, pörgős érzelmektől sem mentes mérkőzések jellemezték a versenyt.
Már az első versenynapon sikerült több kategóriában is kimagasló eredményeket elérnie több versenyzőnek de a legnagyobb izgalmakat a nap végi csapatversenyek hozták meg. Rendhagyó módon a Debreczeni Team versenyzői közül nem mindenki csak a csapatot képviselte, hanem a szövetségi edzők döntése alapján WAKO HUNGARY néven összeállításra kerültek az Európa bajnokságon szereplő csapatok, szinte minden kategóriában. Ami utólag az eredményeket látva, jó döntésnek bizonyult és kellő iránymutatást ad az elkövetkező felkészülési időszakra.
A szombati napon sajnos nem mindenkinek kedvezett a sorsolás. De ennek ellenére a küzdelmek során több fiatal tehetség is megmutatta tudását, persze az idősebb versenyzői kategóriákban is tudták hozni a kötelezőt a csapat versenyzői, amit az is bizonyít, hogy a szombati nap végén 333 csapat közül a Debreczeni Team a méltán előkelő 6. helyen végzett az éremtáblán!
Ehhez nagy mértékben hozzájárult Debreczeni Frida aki a szombati napon a point-fighting szabályrendszer két súlycsoportját is megnyerte, valamint a vasárnapi versenynapon light-contakt szabályrendszerben sem talált legyőzőre. Így csapatunk büszkesége egyéni kategóriákban összesen 3 aranyérmet szerzett. Ezzel együtt a három napos verseny végére 8 arany, 2 ezüst és 15 bronz éremmel gazdagodott Békéscsaba és a Debreczeni Team dicsőség fala.
Dobogós helyezések:
Békési Bence 🥉
Debreczeni Frida🥇🏆🥇🏆🥇🏆
Fábián Kira🥇🏆🥉
Farkas Bianka🥉
Jancsó Csenge🥉
Jancsó Lili🥉🥉
Koczka Kata🥉
Káli ZoltánMárk🥉
Kovács Benjamin🥇🏆
Malatyinszki Bendegúz🥉
Matuska Máté🥉
Nátor Petra🥉
Peregi Botond🥈
Petró Bálint🥇🏆
Petró Lili🥉🥉
Szikora Bence🥇🏆
Szvarnasz Janisz🥉
Viczián Dániel🥇🏆🥈
Debreczeni Team Cadet Lány csapat:🥈
Nátor Petra, Koczka Kata, Jancsó Csenge, Fazekas Kinga
Debreczeni Team Gyerek Fiú csapat:🥉
Ambrus Gyula Sebestyén, Peregi Botond, Hugyecz Donát, Gajdács János
WAKO HUNGARY J MT:🥉
Hammer Máté, Malatyinszki Bendegúz, Wallandt Gergő, Solymosi Bence
WAKO HUNGARY J FT:🥉
Petró Lili, Viczián Vivien, Bárdos Inez
WAKO HUNGARY OC F:🥈
Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Kiss Zsófia, Domokos Nadin
WAKO HUNGARY OC MT:🥈
Matuska Máté, Özel Adnan, Kozma Kornél
WAKO HUNGARY YC MT:🥈
Debreczeni Lilla, Szekeres Flóra, Sajó Réka
WAKO HUNGARY CH MT:🥉
Tóth Kevin, Jámbor János, Szántó Máté, Tóth-Kása Zoard
Minden versenyzőnek gratulálunk!
M.M