KARLOVAC OPEN 2023
A hétvégén került megrendezésre az idei versenyszezon első nagy nemzetközi, ranglistapont szerző kick-box versenye Horvátországban, a Karlovac Open Európa Cup. A megmérettetésen
32 ország 215 csapata több mint 1500 versenyzője több szabályrendszerben 2803 nevezést adott le.
A Debreczeni Team csapata már a pénteki verseny napon érdekelt volt, ugyanis az első napon a kezdő versenyzők és a csapatok küzdelmei zajlottak. Számos kategóriában, a Tag Team és a csapatversenyek után, sikerült dobogóra állnia több versenyzőnknek is ami biztató volt a szombati versenynapra nézve.
Szombaton igazi nagyüzemmel kezdődött a verseny, hiszen a nyolc pástból volt, hogy három de olykor négy páston is a Debreczeni Team versenyzője küzdött ami összehangolt, szervezett munkát igényelt edzőktől, versenyzőktől, szülőktől egyaránt. A kitartó felkészülés és a jól felépített taktika ellenére sajnos több fiatal versenyzőnk is éppen lecsúszott a dobogós helyről aminek az is az oka, hogy a tavalyi gyerek és cadet versenyzőink nagy többsége korosztályt váltott és első évesként nem kis kihívás 20-30 versenyző közül benne lenni a legjobb négyben.
A mezőny a korábbi évekhez megszokottan most is erősnek bizonyult köszönet a rendezőknek és a verseny szervezőjének Zoran Tigar Cicvara -nak.
De ahogy haladt az idő és az idősebb korosztályok vették át a küzdőtereket, szinte egymás után jöttek a szebbnél szebb eredmények az olykor, súlycsoportonként a negyven főt is meghaladó mezőnyökből.
Meg kell említeni például a Junior lány 50 Kg-os kategóriát amiben az első három helyezést a Debreczeni Team versenyzői hozták el! (I. Petró Lili, II. Viczián Vivien, III. Kozmann Mónika)
És hasonló volt még a Junior fiú 63 Kg kategória, ahol 46 versenyző közül a mezőnyt abszolút uralva Viczián Dániel végzett az első helyen, míg Malatyinszki Bendegúz a harmadik helyet szerezte meg.
Ezek mellett jó néhány érem, összesen 5 arany, 4, ezüst és 14 bronz került a Debreczeni Team éremgyüjteményébe.
Debreczeni Dezső vezető edző a nap végén elmondta: – egy nagyon hosszúra nyúlt fárasztó versenynap végén vagyunk…
Volt ma sok siker, néha pici csalódás rengeteg gyönyörű pillanat és felejthetettlen élmény! A 2023-as szezonkezdés összeségében jól sikerült, mindeki jól dolgozott, hozta az elvárt teljesítményt.
Nagyon büszke vagyok a csapatom tagjaira, hogy most is mint mindig kitettek magukért és a tudása legjavát adta mindenki…..
-zárta szavait a mester.
Dobogós helyezések:
Viczián Dániel 🏆🥉
Malatyinszki Bendegúz 🥉
Petró Lili 🏆🥉🥉
Viczián Vivien 🥈
Kozmann Mónika 🥉
Pántya Réka 🥉
Petró Bálint 🥈
Matuska Máté 🥈
Kovács Benjamin 🥉
Petró Bálint 🏆
Szák Péter 🥉
Jancsó Lili 🏆
Szikora Bence 🥉
Jancsó Csenge 🥉
Peregi Botond 🏆🥉
Szekeres Flóra 🥉
Tóth Kevin🥈
Tag Team S
(Hidvégi Nándor, Viczián Dániel)🥉
Tag Team J
(Malatyinszki Bendegúz, Viczián Dániel)🥉
Tag Team YC
(Szikora Bence, Szikora Gergő)🥈
OC F Team
(Debreczeni Frida, Szabó Szófia, Jancsó Lili, Fördős Jázmin)🏆
YC M Team
(Szikora Bence, Szikora Gergő, Szvarnasz Janisz, Stír István)🥈
YC F Team
(Debreczeni Lilla ,Fazekas Kinga, Szekeres Flóra, Nátor Petra)🥉
Még több fotó az eseményről:
Köszönjük a versenyen nyújtott segítséget:
Hidvégi Nándornak, Leszkó Kittinek, Viczián Dánielnek, Viczián Vivienek, Petró Lilinek, Pántya Rékának, Malatyinszki Bendegúznak.
Köszönjük a fotókat Csüllög Dorinának.
Köszönjük mindenkinek a szurkolást!
M.M