Rekordszámú részvétel a Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjén!
Immár hatodik alkalommal hagyományosan ismét Békéscsaba adhatott otthont a Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjének, amit április 1-én a Városi Sportcsarnokban rendeztek meg. A rangos sportesemény a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület a Magyar Kick-box Szövetség és a Diáksport Szövetség szervezésében jött létre. A verseny lebonyolítását az idén 41 éves JALTE és pointfighting csapata a Debreczeni Team közösen vállalta magára. A hazai utánpótlás kick-box legnagyobb versenyére szinte az egész országból érkeztek általános és középiskolás versenyzők akik ezúttal ismét az iskolájukat, oktatási intézményeiket képviselték a megmérettetésen.
Az ország 13 megyéjének 53 településéről, 184 iskola 249 tanulója több szabályrendszerben 597 nevezést adott le. A legtöbb nevezést a békéscsabai intézmények adták le amivel méltán érdemli ki szeretett városunk a hazai utánpótlás kick-box fellegvára címet.
A megnyitón köszöntötte a megjelenteket többek között Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Varga Tamás alpolgármester de tiszteletét tette Dr. Takács Árpád főispán, Galambos Péter a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, Dr. Szigeti Béla önkormányzati képviselő, Csányi Illés önkormányzati képviselő, Szigeti Csaba osztályvezető , valamint számos a város sportéletében fontos szerepet vállaló sportvezető Marik Lászlóné, Jámbor Zoltán, Lovas István és Petri Hajnalka intézményvezető. A felszólalók méltatták a sportág sikereit a szervezők utánpótlás korosztályban elért eredményeit és jövőbeni támogatásukról biztosították az egyesületben dolgozó versenyzőket, szakembereket, szülőket és önkénteseket.
Az ünnepélyes megnyitón egy perces néma felálással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt harcművészekről, csapattagokról. A tiszteletet jelentő csendet a himnusz közös éneklése követte, majd egyszerre 6 tatamin indultak el a küzdelmek. A nagy létszámú közönség először a point-fighting szabályrendszer küzdelmeit és a formagyakorlat szabályrendszer versenyét követhette figyelemmel ami sok nem várt, izgalmas pillanatokat okozott versenyzőknek, edzőknek, szurkolóknak egyaránt.
13 órakor ebédszünet következett amikor is a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakcsoportjának bemutatóját láthatta a nagy létszámú érdeklődő, amit Balázs Sándor mester irányításával mutatták be a lelkes fiatal harcművészek. Majd ezután minden gyereket megmozgató rövid meglepetés következett.
A délután már a light-contakt és a kick-light szabályrendszerekről szólt, ahol már csak nagyon kemény küzdelmek árán lehetett eljutni a dobogós helyezésekig. A Debreczeni Team csapata közel 60 nevezést regisztrált és a hosszúra nyúlt fárasztó versenynap végén nem csak a szervezésben hanem az elért helyezéseken is látszott a felkészültség és az eredményesség. Csapatunk versenyzői, több szabályrendszerben, összesen 57 érmet tartottak Békéscsabán a helyi szurkolók nagy örömére. A 18 arany, 22 ezüst és 17 bronzérem megszerzéséből oroszlánrészt vállalt Malatyinszki Bendegúz és Debreczeni Frida akik kétszer is felállhattak a dobogó legfelső fokára. Ők ketten összesen öt éremmel gazdagították a Debreczeni Team éremgyűjteményét.
Eredményeink:
Junior korosztály:
Csiernyik Zsombor 🥈
Malatyinszki Bendegúz 🏆🏆🥈
Viczián Dániel 🏆🥈
Viczián Vivien 🥉
Petró Lili 🥈
Kozmann Mónika 🥉
Váradi Virág 🥉🥉
Pántya Réka 🏆
Csüllög Dorina 🏆
Koszecz Boglárka 🥈🥈
Cadet 2 korosztály:
Petró Bálint 🥈
Zalai Roland 🥈
Matuska Máté 🥉
Gyeraj Ákos 🥈
Bánfi Bence 🥉
Szák Péter 🥈
Debreczeni Frida 🏆🏆
Kása Hanna 🥉
Fördős Jázmin 🥈🥉
Szabó Szófia 🏆
Tóth Izabella 🥉
Jancsó Lili 🏆🥈
Cadet 1 korosztály:
Ördög József 🥉
Peregi Zétény 🥉
Nagy Goron Máté 🥉
Szikora Gergő 🥈🥈
Szikora Bence 🏆🥈
Born Henrik 🥉
Szvarnasz Janisz 🥈
Szűcs Levente 🥉
Nátor Petra 🏆
Jancsó Csenge 🥈
Debreczeni Lilla 🏆
Fazekas Kinga 🥈
Szekeres Flóra 🏆
Petró Laura 🏆
Koczka Kata 🏆
Gyerek korosztály:
Csányi Szilárd Tamás 🥈
Peregi Botond 🥈
Ambrus Gyula Sebestyén 🥈
Pécsi Alex 🥈
Kovács Zalán Krisztián 🥉
Tóth Kevin 🏆
Káli Zoltán Márk🏆
Kaposi László Kolin🥉
Hugyecz Donát 🥉
Fábián Kira 🏆
Köszönjük a pástokon nyújtott segítséget
Hidvégi Nándornak, Leszkó Kittinek, Viczián Dánielnek.
Köszönjük a segítséget a Dohányos Team tagjainak akik gondoskodtak a rendezvény zavartalan lebonyolításáról.
Köszönjük a szervező csapat minden tagjának, hogy a heteken keresztül tartó előkészítő munkát és a verseny megrendezését mindenki szívügyének tekintette és sokszor időt és energiát nem sajnálva teljesítette a szervezéssel járó feladatokat.
Köszönjük a támogatást:
M.M