Négy arany és még 15 érem Ázsia kapujából!
2023.05.18-21 között rendezték meg Törökország fővárosában Istambulban, a 8.TURKISH OPEN WAKO WORLD CUP 2023 elnevezésű Kick-Box Világkupát.
A rangos eseményre 42 ország, 72 egyesületéből, 2807 versenyző több szabályrendszerben összesen 3549 nevezést adott le. Fontos volt ez a verseny nem csak a versenyzőknek hanem a szervező Török Kick-box Szövetségnek is, hiszen főpróbája volt az augusztus végén szintén Törökországban megrendezésre kerülő Utánpótlás Kick-box Európa Bajnokságnak. 8 ringben és 14 tatamin, 114 bíró vezetésével három napon keresztül zajlottak a küzdelmek.
A Debreczeni Team csapata az első és a második versenynapon volt érdekelt amikor is a Point-fighting és Light-contakt szabályrendszer küzdelmei zajlottak. A versenyre a csapat versenyzői konkrét tervekkel érkeztek, hiszen lassan a magyar ranglista pontszerző versenyek végéhez érünk és egyre rövidebb az idő a magyar válogatotti keretbe való bekerülésre. A Debreceni Team csapatát 18 versenyző képviselte, akik kiemelkedő teljesítményükkel újabb elismeréseket harcoltak ki csapatuk és Békéscsaba számára. Kimagaslóan teljesített és a dobogó legfelső fokára felállhatott Opauszki Dávid, Debreczeni Frida és JancsóLili. Küldöttségünk összesen 4 arany, 4 ezüst és 11 bronz éremmel zárta a világkupát.
Gratulálunk minden versenyzőnek az elért szép eredményekhez.
Dobogós eredmények:
Szikora Bence 🥈🥉
Szvarnasz Janisz🥉
Nátor Petra🥉
Szekeres Flóra🥉
Petró Laura🥉
Matuska Máté🥈🥉
Debreczeni Frida🥉🥉🥇🏆
Jancsó Lili🥇🏆🥇🏆
Viczián Dániel🥈
Csüllög Dorina🥉
Opauszki Dávid🥉
Petró Lili🥉
Junior csapat:
Viczián Dániel, Schaefer Rajko, MengLeo🥈
Senior csapat:
Opauszki Dávid, Viczián Roland, Borislav Radulov🥇🏆
Köszönjük a versenyen nyújtott segítséget Opauszki Dávidnak, Viczián Dánielnek, Petró Lilinek.
M.M